DECLARACIÓ INSTITUCIONAL: PROTECCIÓ A LA INFÀNCIA
Al Faro, Servei Social Protestant, considerem que els NNA, són subjectes de drets, la qual cosa ens emmarca en la defensa de la Convenció dels drets de la infantesa, de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l’adolescència enfront de la violència. És per això que des de la institució adquirim un compromís en ferm en la lluita en favor de la protecció de la infància mitjançant la construcció de la següent definició de violència.
Per a la nostra entitat, la violència és:
“Qualsevol tipus d’acció o omissió per part d’una persona o grup de persones, institucions o organitzacions cap a un nen/nena o adolescent, en qualsevol context on existeixi un evident abús de poder per part dels agressors. Aquest fet es pot donar de manera esporàdica o continuada, independentment de la gravetat de l’episodi.
Creiem que la violència es pot manifestar a nivell físic (incloent pràctiques de mutilació genital), psicològic, emocional, sexual (matrimonis forçats, pornografia infantil, abusos sexuals) o de manera virtual, institucional o discriminatòria per raó d’origen, religió o gènere. També considerem violència la desatenció de les necessitats afectives, mèdiques i educatives o la privació de llibertat”.
La violència comporta conseqüències negatives per als nens, nenes i adolescents que la sofreixen.
COMPROMÍS INSTITUCIONAL
El nostre compromís com a institució en aquesta matèria és molt clar i es concreta en la construcció d’una política integral de protecció a la infància. El contingut d’aquesta política marcarà tots els aspectes rellevants en matèria de protecció a la infància i l’adolescència de la nostra organització.
Com a entitat ens comprometem al fet que aquesta política sigui socialitzada, compartida, i respectada per tots els professionals, persones voluntàries i personal en pràctiques de l’entitat, independentment de la seva posició en l’organigrama i de les seves funcions. Així mateix, la nostra política serà socialitzada amb les entitats amb les quals s’estableixin relacions, donant a conèixer el nostre posicionament en relació amb la Política de Protecció a la infància, perquè sigui igualment coneguda i respectada.
La política de protecció a la infància de la nostra entitat està basada en els següents principis:
- L’interès superior de la infància i l’adolescència i el compliment de les normatives legals, internacionals, estatals, autonòmiques i locals sobre aquesta qüestió.
- Promocionar i garantir el benestar integral de la infància i l’adolescència.
- Respectar els drets de la infància i l’adolescència.